Volledig scherm

Heijmans uit Rosmalen zet sanering Chemie-Pack zelfstandig voort

ROSMALEN - Heijmans zal de sanering van de ondergrond van het Chemie Pack terrein in Moerdijk alleen voortzetten. Dat is dinsdag de uitkomst van overleg tussen de provincie Brabant - de opdrachtgever - en het bedrijf met het hoofdkantoor in Rosmalen.

Het bedrijf heeft extra interne specialisten betrokken bij het project en huurt waar nodig expertise in. De provincie zegt er vertrouwen in te hebben dat Heijmans de opdracht volgens contract tot een goed eind zal brengen. De aanleg van het ondergrondse saneringssysteem is grotendeels afgerond. In juli 2016 start de daadwerkelijke sanering en kan het perceel ook weer in gebruik genomen worden. De sanering van de ondergrond zal vervolgens nog enkele jaren duren.

De grond van Chemie-Pack op Moerdijk raakte vervuild door een grote brand op het bedrijfsterrein in januari 2011. Daarna ontstond een jarenlange strijd over de kosten van de sanering. Pas eind 2014 kwam het tot een overeenstemming tussen het bedrijf en het Havenschap Moerdijk en de provincie Brabant.