Volledig scherm
Hendrik Driessen: ,,Het bestuur heeft gevraagd of ik nog een jaar langer te blijven." © Joris Buijs/Beeld Werkt

Hendrik Driessen nog tot medio 2019 directeur De Pont

TILBURG - Hendrik Driessen (64) blijft nog tot de zomer van 2019 directeur van Museum De Pont in Tilburg. ,,Het bestuur heeft gevraagd of ik nog een jaar langer te blijven", zegt Driessen

Het Tilburgse museum voor moderne kunst opent zaterdag 3 september een nieuwe vleugel van in totaal 600 vierkante meter. ,,Voor elke nieuwe expositie waren we heel veel aan het bouwen. De oude fabriekshal heeft daglicht, dat is mooi, maar met de vele film- en videokunstenaars ook lastig. Steeds weer met ruimtes die verduisterd moesten worden", vertelt Driessen.

,,In de nieuwbouw is dat straks een stuk makkelijker. Daar hebben we geen daglicht. Dat maakt de ruimte geschikt voor filminstallaties en fotografie." De directeur ging acht jaar geleden al met het bestuur in gesprek over de uitbreiding. ,,Maar ik moest de bestuursleden wel zien te overtuigen. In 2008 was het crisis, we letten wel op de centen. We moeten alles zelf financieren en doen nooit een beroep op fondsen of subsidies. Dat hebben we nu ook niet gedaan.”

Lees donderdag 11 augustus een uitgebreid interview met Hendrik Driessen in het Brabants Dagblad.