Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Hoger beroep wegens corruptie veroordeelde Tilburgse agent aangehouden

* UPDATE 9.00 uur * DEN BOSCH - In het Gerechtshof in Den Bosch zou woensdag het hoger beroep spelen dat de veroordeelde ex-agent Suat Yenice heeft aangespannen, maar de zaak is aangehouden. Dat werd woensdagochtend bekend. De Tilburger werd in 2013 tot een jaar celstraf veroordeeld wegens corruptie. Hij zou 2 Turkse hennepkwekers hebben gewaarschuwd voor een politieinval. Yenice ontkent dat ten stelligste.

Het belangrijkste bewijs tegen de oud-agent is een opgenomen gesprek waarin hij de 2 hennepkwekers zou waarschuwen. Volgens Yenice klopt de vertaling echter niet en zijn tolken onder druk gezet door het Openbaar Ministerie.

Doodsbedreiging
De zaak tegen Yenice werd destijds geleid door officier van justitie Lucas van Delft. Die kwam begin dit jaar in opspraak omdat hij een doodsbedreiging aan zijn adres had verzonnen. Hij wordt niet strafrechtelijk vervolgd, maar is wel zijn baan als officier van justitie kwijt.

Aangifte
Volgens Yenice heeft Van Delft ook in zijn zaak niet zuiver gehandeld. De ex-agent heeft inmiddels aangifte gedaan tegen Van Delft wegens smaad, meineed en verduistering. 

Verslaggever Erik van Hest woont vanaf 09.00 uur de zaak in Den Bosch bij. Volg de rechtszaak live via Twitter.