Volledig scherm
Met verscherpt toezicht probeert de gemeente de wijken Stokhasselt en Vlashof leefbaarder te maken. © Jack Brekelmans/Persburo-BMS

Honkbalknuppel en drugs in beslag genomen bij preventief fouilleren in Tilburg-Noord

TILBURG - De politie heeft donderdag 2 personen aangehouden tijdens het preventief fouilleren in de wijken Stokhasselt en Vlashof in Tilburg. Zij had bij het tweetal onder meer een honkbalknuppel en harddrugs gevonden. De materialen zijn in beslag genomen.

Een 23-jarige Tilburger werd aangehouden toen een agent in zijn auto een honkbalknuppel vond. Een leeftijdsgenoot werd aangehouden omdat hij in enkele zakjes met vermoedelijk harddrugs bij zich had. De Tilburger zat alleen in zijn auto op de bijrijdersstoel. Ook zijn mobiele telefoon en voertuig werden in beslag genomen. 

Boetes
Een andere Tilburger (33) moest nog 2 boetes betalen van 352 euro in totaal. Ook moest een automobilist een speelgoedwapen in leveren en kreeg een ander een proces-verbaal omdat hij een hakbijl in zijn kofferbak had liggen. Twee bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol. 

Maatregelen
De gemeente Tilburg en de politie hebben maatregelen genomen om de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren in de Tilburgse wijken. Dit naar aanleiding van een aantal incidenten. De politie voert de komende tijd op verschillende plekken acties. In totaal werden donderdag 252 mensen preventief gefouilleerd.