Volledig scherm
© Thinkstock

Hoofdverdachte in moordzaak Yvon Pfaff zegt onschuldig te zijn

DEN BOSCH - Bosschenaar William van der H. (41) kwam er dinsdag speciaal voor vanuit de gevangenis in Sittard naar Den Bosch. Hij benadrukte tijdens de rechtszitting bij het gerechtshof dat hij ‘onschuldig’ is. Direct daarna zei zijn advocaat te zijner tijd te pleiten voor vrijspraak van zijn cliënt.

De Bosschenaar werd in mei door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 21 jaar. Volgens de rechtbank gaf hij opdracht om Yvon Pfaff (49) te doden. 

De inwoner van Ochten werd in een vakantiehuis in Ewijk doodgeschoten en op 22 juni 2014 aangetroffen in een uitgebrande auto die stond geparkeerd op het landgoed de Pettelaar in Sint-Michielsgestel. Ook enkele andere verdachten en het Openbaar Ministerie gingen in hoger beroep. 

Schietpartij
Gerwin van Doveren, advocaat van Janet van der H. vroeg toestemming voor een reconstructie van het schietincident. Dat zou duidelijk maken of het gaat om moord of doodslag. Het hof zei dat Van Doveren dat verzoek op 4 oktober zou kunnen herhalen als meer bekend is over welke leden van het hof deze zaak behandelen.

Lees meer over de moordzaak op bd.nl/yvonpfaff.