Volledig scherm
© Marc Brink/BD

Horecabranche is tegen vrije sluitingstijden in Den Bosch

DEN BOSCH - Het bestuur van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is tegen vrije sluitingstijden van de horeca. De brancheorganisatie bestrijdt het idee van D66 en VVD dat vrije sluitingstijden voorkomen dat grote groepen tegelijkertijd op straat staan en rellen ontstaan zoals onlangs op de Parade.

D66 en de VVD waren van plan om dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in te dienen om horecaondernemers zelf te laten bepalen wanneer zij sluiten. Maar op verzoek van het CDA is de discussie hierover uitgesteld naar september.

Aanstichters blijven
Volgens vice-voorzitter Helga Gerritzen is de Bossche horeca ‘verbaasd dat de politiek vrije sluitingstijden wil inzetten als instrument om het geweld in de openbare ruimte tegen te gaan.’ „Wij zijn van mening dat er op straat niets zal veranderen omdat de aanstichters van geweld veelal niet toegelaten worden in de nachtzaken omdat zij zich niet conformeren aan de huisregels van deze zaken”, aldus Gerritzen.

Laatste borrel
Voor de aanpak van overlast verwacht Gerritzen meer van een aanpak van de zogenaamde ‘venstertijden’ die gelden voor nachtzaken zoals Plein 79, de Taveerne en Carrousel. Deze zaken mogen in het weekeinde geopend zijn tot 05.00 uur. Bezoekers mogen tot 3.30 uur naar binnen. De brancheorganisatie pleit ervoor om bezoekers tot 04.00 uur toe te laten. ,,Dan kan een grote stroom bezoekers nog een laatste borrel nuttigen in een nachtzaak in plaats van uit verveling relletjes schoppen op straat.”