Volledig scherm
Dit Ook, in 2013 © Google Maps

Horecanieuws: de Chinees keert terug in het centrum, in de hoop dat meer mensen gaan zitten

Wo 14 sep. Chinees is keilekker. Maar waarom gaan we er eigenlijk nooit zitten, vraagt Jacques van Geffen zich af, die over het algemeen vrij lege Chinese restaurants tegenkomt. En daarom begint hij een Aziatisch restaurant Ding Dong in de Snellestraat. Waar 50 man kan zitten, maar je ook 'gewoon' kan komen afhalen.

Door Bart Gotink

Het nieuwe restaurant komt in het pand van Dit Ook in de Snellestraat, dat afgelopen jaren diende als verlengstuk van Eetbar Dit aan de overkant van de weg. ,,Bij drukte verwezen we mensen door naar Dit Ook, dat enkel op donderdag tot en met zondag open was. Dat vind ik uiteindelijk toch te saai", aldus Van Geffen.

Niet groot, wel divers
En dus ging hij op zoek naar een nieuw concept. Want stilzitten zit niet echt in de aard van Van Geffen, die ook het Mariapaviljoen en Buurt aan de Koningsweg uitbaat. Een Chinees is het geworden, of eigenlijk een Aziaat, want ook Sushi en Indonesisch komen voorbij in het restaurant. ,,Onze kaart wordt niet heel groot, maar wel heel divers." Want Chinees is er nog nauwelijks te krijgen in de binnenstad, verklaart Van Geffen de keuze. En de sushi in de stad zit verpakt in de all-you-can-eatconcepten. Niet echt Van Geffens' ding. 

Gokkast, aquarium
De inrichting van het restaurant moet ook een knipoog zijn naar de traditionele Chinees. ,,Er komt dus een luikje, dozen kroepoek en misschien een aquarium. Maar het moet ook weer geen persiflage worden." De gerechten worden geserveerd op de 'Dit-manier', aldus Van Geffen. ,,Kleine gerechten, ook bedoeld om te delen." 

Open
De verbouwing van het pand waar Eetbar Dit ooit zijn oorsprong vond is in volle gang. Destijds verhuisde Dit naar de overkant omdat daar wel een terras was. Ding Dong moet openen op 11 oktober. Vanaf dan willen ze zeven dagen in de week open, ook voor lunch. Binnen is plek voor 50 mensen, maar buiten dus voor nul. Van Geffen: ,,Het concept moet nou eenmaal goed genoeg zijn, om ook in de zomer een volle zaak te hebben."

Volledig scherm
Bouwvakkers aan het werk in het pand van Dit Ook, dat wordt omgebouwd tot een Ding Dong © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Logo Ding Dong in de Snellestraat