Volledig scherm
Het Griekse restaurant Cavos wordt Gossimijne © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Tapasrestaurant Gossimijne komt naar Den Bosch

Zo 7 aug. In het pand waar momenteel nog het Griekse restaurant Cavos gevestigd is, komt vanaf half november een restaurant van de keten Gossimijne. Veel tapas, maar ook á la carte eten is mogelijk.

Door Bart Gotink

Het is de zesde vestiging van Gossimijne. Het eerste restaurant begon eigenaar Yvo Goslinga in 1998 in Veghel, nadat hij een aantal jaar in de Bossche horeca had gewerkt. Á la carte eten is mogelijk, maar tapas (onbeperkt voor 27,50 euro) heeft sinds een jaar of zeven wel de overhand gekregen, aldus Goslinga. ,,Daar zijn we uiteindelijk groot mee geworden." Gossimijne heeft ondertussen ook (franchise)zaken in Oss, Horst en Venray.
Cavos Goslinga was al langer op zoek naar een pand in Den Bosch. Twee jaar geleden wilde hij zelfs al in exact hetzelfde pand een restaurant starten. Grieks restaurant Cavos was hem toen echter voor. Toen het pand aan de Oude Dieze afgelopen tijd alweer op de markt kwam, greep Goslinga direct zijn kans.   Open keuken
Het pand zal na de overdracht in september eerst nog een aantal weken verbouwd worden. ,,Wij hebben geen gyrosspies nodig", grapt Goslinga. ,,Maar het meeste werk gaat zitten in het maken van een open keuken. Iedereen moet straks een blik in die keuken kunnen werpen." In totaal is er vanaf half november plek voor 130 gasten.