Volledig scherm
Het gebouw waarin voorheen Galaxy en de Drie Gezusters zaten, wordt een sushirestaurant

Horecanieuws: Voormalige discotheek Galaxy wordt een restaurant

Wo 8 jun: In het pand aan de Bossche Karrenstraat waarin jarenlang discotheek Galaxy en later de Drie Gezusters waren gevestigd, komt begin volgend jaar een restaurant en hotel. Het hotel krijgt de naam De Postzegel als verwijzing naar het gelijknamige hotel dat daar was gevestigd.

Door Marc Brink

De gebouwen werden jarenlang geëxploiteerd door Jan van Son (nu eigenaar van onder meer de Carrousel). Bierbrouwer Inbev zocht sinds 2014 - toen de Galaxy failliet ging - een nieuwe huurder of koper voor de panden. "Wij hadden al snel al interesse”, aldus Roy van den Braak, bedrijfsleider van horecaketen Lounge 8 met filialen in Eindhoven en St. Oedenrode.

Glas-in-lood
"Wij hebben gasten die uit de verre omgeving naar Eindhoven komen. Daarom lijkt het mij goed om uit te breiden naar Den Bosch”, aldus Van den Braak. Hij wil de gevel van de panden in 'oude luister' herstellen. Het is de bedoeling dat onder meer enkele glas-in-lood-ramen terugkeren.

350 stoelen
Van den Braak weet wat het is om een bedrijf te vestigen in een voormalige discotheek. Want in 2012 opende hij in Eindhoven een restaurant in in het gebouw waar discotheek Hollywood was gevestigd. Daarna volgde een tweede vestiging in Eindhoven en werd een restaurant geopend in St. Oedenrode. In het restaurant is straks plaats voor ongeveer 350 gasten. Het hotel gaat 10 tot 15 kamers tellen. Begin volgend jaar moeten de deuren open gaan.