Volledig scherm
Bouw van het nieuwe pand van de V&D aan de Pensmarkt in april 1966. © Stadsarchief 's Hertogenbosch

Hudson's Bay opent in beide voormalige V&D panden Den Bosch

DEN BOSCH - Warenhuisketen Hudson's Bay opent een winkel in de voormalige V&D-panden in Den Bosch, zowel aan de Schapenmarkt naast het stadhuis als er tegenover aan de Pensmarkt. Dat bevestigt de keten, die ook aankondigt om op 6 andere locaties de deuren te gaan openen.

Afgelopen vrijdag werd al bekend dat in het pand een aantal pop-up formules de kans krijgen de komende maanden. Daarna betrekt Hudson's Bay het pand.

Hudson's Bay Company (HBC) meldt dat het een huurovereenkomst heeft gesloten met Metroprop voor de Schapenmarkt 2-4 in Den Bosch. ,,Het gebouw wordt getransformeerd in een Hudson’s Bay winkel van 9.300 m2 met directe doorgangen naar de belangrijkste winkelstraten van Den Bosch." Jos van de Mortel van Metropop is ,,zeer verheugd dat HBC dit unieke pand gekozen heeft voor een Hudson’s Bay winkel in Nederland. Wij zijn er van overtuigd dat Hudson’s Bay het perfecte concept is om de historische aantrekkingskracht van Den Bosch te versterken.”

Pensmarkt
HBC heeft overigens ook voor het andere, voormalige V&D-pand aan de Pensmarkt een overeenkomst gesloten met CBRE Global Investors. Hierin zitten onder meer Dixons, Etos en Perry Sport, het pand is via een onderdoorgang verbonden met de andere voormalige V&D-vestiging. ,,De Pensmarkt ligt centraal in het midden van het historische centrum van Den Bosch, tegenover de Schapenmarkt, deze unit van 1.600 m2 vormt dan ook een onderdeel van de Hudson’s Bay op de Schapenmarkt 2-4", aldus HBC. ,,Dit is een echte A1 locatie wat de strategie van HBC weergeeft om zich te vestigen in drukbezochte kern winkelgebieden."

Tilburg
Eerder werd al bekend dat in september van dat jaar de warenhuisketen een winkel opent in Tilburg. Ook daar komt de winkel terecht in een oud V&D-pand. Verder heeft Hudson's Bay aangekondigd om winkels te openen in Amersfoort, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle.

Volledig scherm
Pand van de V&D. © Marc Bolsius