Volledig scherm
© Thinkstock

'Ik heb niet getwijfeld om mijn zoon te laten spelen'

TILBURG - Televisieprogramma Zembla zorgde afgelopen week voor ophef door aan te tonen dat de rubberkorrels op kunstgrasvelden bij voetbalverenigingen schadelijk zijn voor de gezondheid. Ondanks dit gevaar, werd er afgelopen weekend gewoon gespeeld zoals bij TSV Gudok in Tilburg.

Op de drie kunstgrasvelden van TSV Gudok spelen jonge kinderen hun wekelijkse wedstrijden. Hun ouders staan langs de lijn en moedigen hun zonen en dochters aan. Ondanks de ophef over de ‘gevaarlijke’ rubberkorrels afgelopen week na een uitzending van Zembla, laten zij hun kinderen voetballen. Zo ook Pieter Jacobs (46), vader van Lucas. ,,Ik heb geen seconde getwijfeld om mijn zoon vandaag niet te laten spelen omdat hij dan verdrietig is. Hij wil gewoon voetballen.”

Gudok
Ook bij de voorzitter van de jeugdcommissie, de 48-jarige Peter Jansen, reist er geen twijfel over het gevaar van de korrels. 

,,Er is binnen het bestuur nauwelijks over gesproken. Wel hebben enkele verenigingen onze gemaild om ons standpunt hierin te vragen maar paniek is er binnen de Tilburgse voetbalverenigingen niet uitgebroken.” Wel heeft hij ervoor gezorgd dat de verantwoordelijken binnen de club op een juiste manier geïnstrueerd zijn.

Zo is de coördinator van de Jeugd op de hoogte gebracht dat er gewoon gespeeld. Daarnaast is er op de site van de vereniging en in de kantine een brief opgehangen van de gemeente. ,,Hierin staat dat het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, red) de gemeenten en de KNVB positief advies geeft voor het spelen op de velden. Daarmee infomeren wij onze leden en houden wij hun op de hoogte van de ontwikkelingen van het onderzoek.”