Volledig scherm
© Thinkstock

Illegale prostitutie in flat Tilburg-Noord

TILBURG - Een appartement in de Parkzicht-flat aan de Componistenlaan in Tilburg wordt al meer dan half jaar gebruikt voor illegale prostitutie. Flatbewoners zijn het inmiddels meer dan beu.

Het begon ‘in februari of maart’. Op een zondag trokken de Oost-Europese huurders uit het appartement op de achtste verdieping in flat Parkzicht tegenover het Verdiplein in Tilburg-Noord. Een dag later kwam een oudere man met drie meisjes naar de flat. Sindsdien is het van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een komen en gaan van mannen, aldus de boze flatbewoners.

Signalen doorgeven
Bij de betrokken instanties staat de situatie inmiddels op het netvlies. Waar het dan aan ligt dat de situatie tot op heden voortduurt? „Wij zijn betrokken in de wijk en komen via huismeesters ook achter de voordeur. We geven zoveel mogelijk signalen door aan onze partners”, geeft woordvoerster Neeltje van der Hoogen van WonenBreburg aan

Handhaving
Hoe die de zaak oppakken is nog onduidelijk. Eric Passchier van de politie geeft aan dat de politie in haar onderzoek ‘nog geen vinger heeft gekregen achter de zaak’. „We hebben meerdere meldingen binnen gehad. We moeten spijkers met koppen slaan, dat is wel duidelijk.”

Illegale prostitutie is een zaak voor de gemeente. Uitbuiting of mensenhandel valt onder de verantwoordelijkheid van de politie. De gemeente geeft aan niets te kunnen doen zolang het politieonderzoek loopt, maar wil op korte termijn handhavend optreden.