Volledig scherm
Lucas de Man. © Stadsproject OOG Den Bosch

In de toren van de Bossche stadskunstenaar op zoek naar jezelf

DEN BOSCH - Een toren van 20 meter hoog waarin bezoekers op zoek gaan naar zichzelf. De Bossche stadskunstenaar Lucas de Man sluit zijn vierjarige periode af met het project Wolk. Tegen en bovenop het kantoorgebouw aan de Parallelweg 64 in Den Bosch verrijst komende zomer een enorme installatie met 10 verschillende plekken waarin De Man zijn bezoekers op zoektocht stuurt.

"We willen mensen in beeld en geluid laten ervaren dat we in verwarrende tijden leven maar dat je niet bang hoeft te zijn." Het project dat opent tijdens Theaterfestival Boulevard en loopt van 4 augustus tot en met 4 september, ontwikkelt de stadskunstenaar samen met vormgever Pascal Leboucq.

Eerder tekende het duo voor het project OOG. Op de site is De Man een digitaal platform gestart om aan de ene kant mensen en bedrijven te vragen om kaartjes te kopen en daarvan een aantal weg te geven aan iemand die dat zelf niet kan betalen. "Daar staat dan een dienst tegenover van degene die een kaartje ontvangt. We willen vooral dat ons project bezocht wordt ook door mensen die minder hebben met kunst."