Volledig scherm
Decor van Privacy © Theo van de Zande

'In je blootje zonder publiek is pas eng'

DEN BOSCH - Ze staan samen op het podium en gaan daarna weer samen naar huis. Acteursechtparen kennen we wel meer. Minder vaak maken die stellen juist hun eigen relatie inzet van een voorstelling. En dat is precies wat Wine Dierickx en Ward Weemhoff in Privacy doen. Althans daar gaan we als bezoekers maar van uit. Want in de productie spelen de acteurs met werkelijkheid en fictie en onderzoeken wat publiek is en wat nog privé.

Zij maakt al jaren deel uit van de vaste kern van Wunderbaum, hij speelt bij De Warme Winkel. Ze stonden al 100 keer met elkaar op het podium voordat er sprake was van liefde. ,,Ik had hem met de repetities erbij al 150 keer naakt gezien. Maar pas in Berlijn keken we naar elkaar op een andere manier”, praat Dierickx ons even bij. ,,En dan is het heel raar als je opeens in je blootje tegenover elkaar staat zonder publiek.”

Intiem
In Privacy draaien ze de zaak weer om en staan in hun blootje met publiek. Ze venten hun sores met ivf uit. Hij had dood zaad en haar eileiders moesten doorgespoeld worden. Zijn lactose-intolerantie en de daaruit voortvloeiende chronische diarree wordt uitgebreid behandeld. Intieme zaken die ze de zaal in slingeren op een toon alsof ze een officiële verklaring voorlezen. Ze mogen dan avond aan avond stralen op het podium, thuis lijken het net gewone mensen. Maar dat is niet het punt wat ze willen maken. Wat de twee acteurs vooral onderzoeken is, wat er nog intiem is aan een relatie in een tijd dat we onszelf exploiteren via Twitter en Facebook en in tv-programma’s onze particuliere sores de hoofdrol speelt? Herkenbaar, confronterend en juist daarom vol humor.

Privacy is zondag nog te zien.

Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.