Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

In Wilgenstraat doodgestoken Bosschenaar was bekende van politie

DEN BOSCH - De 39-jarige Bosschenaar die dinsdagnacht in de Bossche Wilgenstraat bezweek aan enkele steekwonden, was een bekende van de politie. De politie wenste er woensdag niets over te zeggen. Maar uit onderzoek door het Brabants Dagblad blijkt dat de man in zijn woning handelde in drugs.

Zes jaar geleden werd in zijn huis een grote hoeveelheid drugs gevonden en ruim 28.000 euro contant geld. Ook vonden agenten een doorgeladen vuurwapen en andere wapens.

Handel
Er was destijds bij de politie informatie binnengekomen dat er vanuit het huis al geruime tijd werd gehandeld in hard- en softdrugs. Via de administratie van de gemeente bleek dat er in de woning een gezin woonde met 5 kinderen destijds in de leeftijd tussen de 3 en 8 jaar. Het lukte de politie om enkele klanten aan te houden die vanuit die woning kwamen. 4 mensen verklaarden dat ze drugs in de woning hadden gekocht.

Celstraf
​De man, die afgelopen dinsdagnacht overleed, werd toen direct aangehouden. Hij had 85 zakjes drugs bij zich, vermoedelijk bestemd voor de handel. Ook had hij 1.350 euro aan geld bij zich in kleine coupures. Zijn echtgenote werd ook aangehouden. De man werd veroordeeld tot een celstraf. 

Zeker is ook dat het echtpaar 2 jaar geleden werd aangehouden nadat de politie in hun woning drugs en een stroomstootwapen had gevonden. Ook staat vast dat zo'n 2 weken geleden bij een inval in het huis duizenden euro's en dure goederen in beslag werden genomen.