Volledig scherm
© Thinkstock

Inbrekers rijden met haar auto in op vrouw in 's Gravenmoer

'S GRAVENMOER/TILBURG - Een inwoonster van ’s Gravenmoer is vrijdagmorgen gewond geraakt toen twee inbrekers er met haar auto vandoor wilden gaan. Toen ze de twee aan de Hoofdstraat wilde tegenhouden, reden ze op haar in.

Eén van de verdachten is gepakt. De andere zal volgens de politie spoedig volgen.
De vrouw wist te vertellen dat de daders weggereden waren met haar auto, met nog een tweede auto erbij. Vermoedelijk waren de daders hiermee gekomen.

Achtervolging
Al snel zagen de agenten twee auto’s met hoge snelheid uit de richting van ’s Gravenmoer komen, waarop de achtervolging werd ingezet. Eén van de auto’s stopte op de Gesworenehoekseweg in Tilburg. De bestuurder sprong eruit maar kreeg direct een rennende agent achter zich aan. Nadat hij geboeid was probeerde de man - naar later bleek 24-jaar  oud zonder vaste woon- of verblijfplaats - er weer vandoor te gaan maar werd hij weer gepakt. De auto waarin hij reed is in beslag genomen. De verdachte in de gestolen auto was ondertussen met hoge snelheid doorgereden. De eigenaar kon de auto precies volgen en gaf aan de politie door waar hij reed. Korte tijd later werd deze leeg teruggevonden op het Kamgarenplein in Tilburg. 

Poging tot doodslag
De beide auto’s zijn in beslag genomen. De recherche heeft goede hoop dat de identiteit van de tweede verdachte snel bekend wordt. De mannen worden in ieder geval verdacht van poging tot doodslag en diefstal met geweld.