Volledig scherm
De gele stukken staan voor de groeiruimte van het stadskantoor in Tilburg. © BD

Initiatiefnemer referendum stadhuis Tilburg waarschuwt voor Texit

TILBURG - Een nieuw referendum over het stadhuis in Tilburg kan ertoe leiden dat investeerders voor de binnenstad afhaken. "Zoals met de Brexit loopt u dan de kans op een Texitgevoel", zo waarschuwde raadslid Frans van Aarle de critici van het renovatieplan. 

Van Aarle stond als fractievoorzitter van Lokaal Tilburg aan de wieg van het referendum dat uiteindelijk werd afgeblazen. Nu er fors minder winkels onder het stadhuis komen en er meer ruimte is voor groen, is hij tevreden.

Verminkt
Dat geldt echter niet voor de Werkgroep Behoud Stadskantoor 1 die vreest dat het gebouw wordt verminkt. De groep dreigt alsnog een referendum af te dwingen, eventueel via de rechter. "We zullen ons met alle beschikbare middelen blijven verzetten", zei voorzitter Henk Veltmeijer, nota bene ook steunfractielid van Lokaal Tilburg, vrijdag in de raadscommissie.

Kritiek
Wethouder De Ridder (CDA. binnenstad) houdt vast een een ruime contour om het stadskantoor uit te breiden en heeft de steun van in ieder geval de coalitie. Wel moet architect Ger Rosier tegemoet komen aan kritiek van de raadscommissie. Ook komt er een gesprek met de zogeheten inspiratiearchitecten.

Volledig scherm
Bram van Beurden stopt de laatste handtekeningen voor het referendum in de brievenbus. © Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt