Volledig scherm
Jan Zobel. © John Schouten / Beeld Werkt

Jan Zobel: 'Ik ga er altijd van uit dat dingen wel goed komen'

TILBURG – Jan Zobel (48) werd vorig jaar nogal bruut op straat gezet als directeur van de NWE Vorst. Daar was hij niet geschikt, maar bij festival Incubate wel.

,,Ik ben geboren in Bremen, de eerste zes jaar heb ik met mijn vader en moeder en jongere zusje de hele wereld bereisd. Ik heb een heel bijzondere jeugd gehad, omdat ik mijn vader en moeder altijd om me heen had”, vertelt Zobel.

NWE Vorst
Op z’n achttiende kwam hij naar Nederland om te dansen. Hij ontmoette Rob, waarmee hij al 24 jaar samenwoont, en kwam zo in Tilburg terecht. En bij de NWE Vorst, waar hij vorig jaar werd ontslagen als directeur. ,,Het was geen goed huwelijk, dan ga je dus uit elkaar. Daarbij hou ik er niet van de vieze was buiten te hangen en heb ik zelf de situatie onderschat, de relatie met het bestuur.”

Incubate
​Toen kwam Incubate op zijn pad. ,,Ik heb heel lang getwijfeld of ik moest solliciteren. Bij het eerste gesprek heb ik meteen gevraagd of mijn ontslag bij de NWE Vorst een belemmering zou kunnen zijn, want dan zouden we meteen kunnen stoppen. Dat was niet zo.”

Lees het complete interview met Jan Zobel in het Brabants Dagblad van dinsdag 30 augustus, editie Tilburg.