Volledig scherm

Jan Zobel wordt algemeen directeur van Incubate

TILBURG - Jan Zobel (1968) wordt per 1 mei 2016 algemeen directeur van het Tilburgse festival Incubate. Ruim 40 kandidaten reageerden op de recent geplaatste vacature. Na gesprekken met zeven kandidaten besloot de Raad van Toezicht van Incubate unaniem om Jan Zobel te benoemen. Hij volgt Joost Heijthuijsen op die begin dit jaar stopte.

Jan Zobel gaat leidinggeven aan de staf van Incubate voor de verdere uitwerking van dat concept. De eerste editie van het nieuwe Incubate vindt plaats op 13, 14 en 15 mei 2016 op verschillende locaties in Tilburg. Later in het jaar (september en december) volgen nog twee festivalweekends.

Festivalvorm
"Het past bij Incubate om onszelf en de festivalvorm opnieuw uit te vinden. We zijn ervan overtuigd dat Jan naast kennis van goede bedrijfsvoering ook de persoonlijkheid en visie heeft om Incubate gereed te maken voor een succesvolle toekomst", zegt Arend Hardorff, voorzitter van de Raad van Toezicht. Jan Zobel was eerder werkzaam als directeur van theater De NWE Vorst, zakelijk leider van DansBrabant, zakelijk leider van danstheatergroep T.r.a.s.h. en artistiek directeur van het Koninklijk Conservatorium Opleiding Dans, AP Hogeschool Antwerpen.