Volledig scherm
© SXC

Jeroen Bosch en Rodenborch-College naar Groote Wielen in Rosmalen

DEN BOSCH - Het Jeroen Bosch College in Den Bosch en het Rodenborch-College in Rosmalen willen samenwerken door een nieuw lyceum en een nieuwe mavo te bouwen in de Groote Wielen in Rosmalen. De twee gebouwen moeten komen aan de Groote Vliet, nabij het complex van voetbalclub OJC Rosmalen. Het Rodenborch is ook Topsport Talentschool en zou gebruik willen maken van de OJC-terreinen en een nieuw te bouwen sporthal.

De medewerkers van beide scholen zijn woensdagavond op de hoogte gebracht nadat het Brabants Dagblad uit betrouwbare bronnen van het nieuws vernomen had. Voorzitter Eugène Bernard van de raad van bestuur van de scholenstichting Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) gaf in zijn eerste reactie onder meer aan met de gemeente in gesprek te zijn. Wanneer de scholen verhuizen is afhankelijk van deze gesprekken. Bernard: „Maar liever gisteren nog.”

Beide OMO-scholen hadden het afgelopen jaar in totaal ongeveer 2500 leerlingen. En volgens Bernard is het om die leerlingen te doen. „Het gaat OMO om de onderwijsvisie. Wat heeft deze stad nodig aan toekomstbestendig onderwijs?”

Lees meer over de samenwerkingsplannen in het Brabants Dagblad van donderdag 23 juni, editie Den Bosch.