Volledig scherm
Jeroen Bosch-expositie in Den Bosch. © Marc Bolsius

Jeroen Boschjaar uitgeroepen tot publieksevenement van het jaar

DEN BOSCH – Het complete programma rond de viering van 500 jaar Jeroen Bosch in Den Bosch is uitgeroepen tot evenement van het jaar. Terwijl de manifestatie ook voor de komende maanden nog in verschillende programmaonderdelen voorziet, werd de prijs maandag al in de wacht gesleept tijdens Nationaal Congres Evenementen in de Jaarbeurshal in Utrecht.

Daarmee troeft JB500 evenementen af als Amsterdam Dance Event, Dickens Festijn, Grand Depart Utrecht en viering Koningsdag Utrecht.

Waardering
Terwijl in Den Bosch verschillende partijen zich druk maken over de activiteiten rondom Jeroen Bosch de komende jaren, spreekt de jury waardering uit voor de meerjarige strategische aanpak en de nationale en internationale aandacht, waardoor Jheronimus Bosch en zijn stad over de hele wereld op de kaart zijn gezet. Verder roemt de jury de manier waarop het evenement ingezet voor duurzame stedelijke ontwikkeling, bewonersparticipatie en een sterkere sociale binding tussen de inwoners van Den Bosch.

Jheronimus Bosch 500 is ook voor diverse andere nationale en internationale prijzen genomineerd. Afgelopen week werd bekend dat de tentoonstelling ‘Visioenen van een genie’ samen met de Bosch-tentoonstelling van het Museo Nacional del Prado een nominatie ontvangt voor Best Renaissance, Baroque, Old Masters, Dynasties – solo artist van Global Fine Art Awards. Het Bosch Research and Conservation Project (BRCP) is aangemeld voor Europa Nostra Awards, een internationale prijs voor kennis, erfgoed, onderzoek.

Lees het laatste nieuws over het Jeroen Boschjaar op bd.nl/jb500