Volledig scherm
Enkele tientallen jongeren (tussen de 16 en 26) vermaakten zich tijdens het eerste Rainbow@theGAYTE-feest in De Poort in Den Bosch. © Peter de Bruijn

Jongeren staan bij Rainbow@theGAYTE in Den Bosch stil bij slachtoffers van Orlando

DEN BOSCH - Enkele tientallen jongeren hebben zaterdagavond tijdens het eerste Rainbow@theGAYTE feest in jongerencentrum De Poort Den Bosch 1 minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in Orlando. Tijdens een schietpartij in een bekende homoclub daar vielen op 12 juni, 49 doden.

“Het is heftig wat er in Florida is gebeurd”, zegt Romilda Mulder (16) die het lhbt (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) feest mede-organiseert. “Ik verwacht niet direct dat hier mensen met een wapen binnenkomen, maar we hebben wel wat extra jongerenwerkers opgetrommeld die vanavond een extra oogje in het zeil houden. Misschien zijn er jongeren die op ideeën komen en hier herrie willen schoppen.”

“Er is met een werkgroep besproken of we het lhbt-feest vandaag uit respect voor de slachtoffers wel of niet door moesten laten gaan”, aldus directeur Paul Kuenen van jongerencentrum De Poort. “De organisatie vond dat er als een statement naar de gebeurtenissen in Orlando juist dubbel zo hard gefeest moest worden.”

“We moeten niet laten merken dat we bang zijn”, aldus Tatum (17). “Ik heb een keer meegemaakt dat er in Den Bosch vervelende opmerkingen werden gemaakt omdat er twee meisjes hand in hand liepen. Toevallig vinden ze elkaar leuk. Daar is toch niets mis mee? Mensen die elkaar niet respecteren om wie of wat ze zijn. Dat moet veranderen in deze wereld."

Maandag in het Brabants Dagblad (editie ’s-Hertogenbosch) meer over het Rainbow&theGAYTE feest in Den Bosch

Volledig scherm
De deejays zetten de muziek even stil voor de slachtoffers in Orlando. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Even buiten bijpraten tijdens het roken. © Peter de Bruijn