Volledig scherm
© René Manders

Jongerenvereniging VVD Den Bosch: 'Maak eens vaart met die verruiming van het terrassenbeleid'

DEN BOSCH - De jongerenorganisatie van de VVD Den Bosch (JOVD), roept de gemeente op om vaart te zetten achter de verruiming van het terrassenbeleid in de binnenstad en op korte termijn met oplossingen te komen.

,,Terrassen zijn nog steeds té klein, het is nog niet mogelijk deze uit te breiden. Dat alles tijdens het Jeroen Bosch-jaar en terwijl de zomervakantie voor de deur staat!'', voorzitter Rogier van Dam van de vereniging JOVD.

Eieren voor zijn geld
,,Bij mooi weer moeten horecaondernemers het nu nog zien te redden met té kleine en gegarandeerd overvolle terrassen. Daarbij horen de bekende taferelen met groepen toeristen die als aasgieren de terrassen omcirkelen en een felbegeerd plekje proberen te bemachtigen. Maar wat als men niets kan vinden? Dan bestaat er natuurlijk de kans dat de bezoeker eieren voor zijn geld kiest en toch maar thuis wat gaat drinken."

Door de uitbreiding van terrassen mogelijk te maken, kan de gemeente bezoekers langer in de binnenstad houden, vindt de JOVD. ,,Dit levert voor zowel de horecaondernemer als de winkelier profijt op en zet Den Bosch op de kaart als gastvrije terrasstad."