Volledig scherm
De Junior Citytrainers. © Jeanne van Bergen

Junior Citytrainers Tilburg moeten pauzes weer leuk en actief maken

TILBURG - De Tilburgse citytrainer krijgt een broertje: de junior citytrainer. Op verschillende basisscholen worden scholieren van groep 8 klaargestoomd om de pauzes leuker en actiever te maken.

De 22 leerlingen van basisschool De Boemerang die zich opgaven als junior citytrainer kregen dinsdag de eerste van vier lessen ter voorbereiding. „We hebben ze uitgelegd wat we willen doen. Spelletjes gedaan en daarbij elkaar tips laten geven, met als doel dat ze uiteindelijk zelf spelletjes bedenken die ze met de klas gaan doen”, zegt Jeanne van Bergen.

Officieel is Van Bergen een combinatiefunctionaris in dienst van het gemeentelijk sportbedrijf, maar de leerlingen van De Boemerang kennen haar als gymjuf. Van Bergen is van mening dat de junior citytrainer een aanwinst kan zijn voor de pauze. „Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen in de pauze leuk en actief buiten gaan spelen. Dat hopen we met de citytrainers meer te stimuleren.”

Aan het eind van de training organiseren de junior citytrainers een spelmiddag om te laten zien wat ze allemaal geleerd hebben en wat ze nu kunnen. Na de training zullen de kinderen vooral bezig zijn op hun eigen schoolplein.  De gemeente wil daarnaast eens in de twee maanden een spelmiddag organiseren met de junior citytrainers en ze ook laten begeleiden door de al actieve oudere citytrainers.