Volledig scherm
© pixabay.com

Justitie dropt beschuldiging van mensenhandel tegen Bossche vrouw

DEN BOSCH - Een 40-jarige vrouw uit Den Bosch wordt door justitie niet langer beticht van vrouwenhandel. Dat bleek maandagmiddag tijdens de rechtszaak tegen de vrouw.

De vrouw had zelf betaalde seks met mannen, nadat ze bij de thuiszorg was ontslagen en door haar man op straat was gezet. Dat deed ze in een industriepand in Waalwijk en Den Bosch, in een woonhuis aan de Vijfde Donk. Toen de politie daar in september 2013 binnenviel, trof ze ook twee Poolse prostituees aan. Het Openbaar Ministerie vermoedde dat die door de Bossche overgehaald waren, maar de officier van justitie erkende maandagmiddag dat het zo niet was gegaan. De vrouwen kozen zelf uit vrije wil voor de prostitutie en konden het ook goed vinden met de Bossche.
  Justitie eist nog wel een voorwaardelijke celstraf van tien dagen tegen de vrouw, omdat ze in Den Bosch geen vergunning had voor het bedrijven van prostitutie (wat in Nederland niet verboden is). De vrouw is inmiddels gestopt met de prostitutie en heeft naar eigen zeggen haar leven weer redelijk op de rails. Wel staat ze nog onder behandeling bij de GGZ.
  De rechtbank doet over twee weken uitspraak.