Volledig scherm
© Thinkstock

Justitie eist 24 maanden cel voor Tilburger vanwege geweld en stelen bankpas

BREDA/TILBURG – Al een paar maanden werd een 20-jarige man uit Tilburg aan het lijntje gehouden en kreeg hij zijn geleende 200 euro niet terug. Om de druk wat op te voeren verkocht hij zijn eveneens Tilburgse schuldenaar daarom in de nacht van 23 op 24 september thuis een klap. Met de bankpas en de identiteitskaart van het slachtoffer op zak vertrok hij weer.

De verdachte ontkent dat hij het slachtoffer met een vuurwapen sloeg. Daarnaast zou hij de pasjes met toestemming, of in ieder geval zonder zichtbare weerstand van het slachtoffer, hebben meegenomen. Hij wilde daardoor verzekeren dat het slachtoffer zijn geld aan hem zou geven en niet zou verbrassen aan drugs. Het verhaal van het slachtoffer is anders, maar diens verklaringen zijn niet altijd even consequent.

Celstraf
Officier van Justitie Hester Klootwijk eist 24 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk. Ook als ze rekening houdt met het drugsmilieu waarin verdachte en slachtoffer zitten, vindt zij het een heel heftig incident.

Advocaat Henk van Asselt vindt de eis schromelijk overdreven voor een dergelijk ‘akkefietje’. Alleen het geven van een klap en het meenemen van de pasjes zijn volgens hem bewezen. Slachtoffer en dader gaan ook weer gewoon met elkaar om. Hij denkt aan een straf gelijk aan het voorarrest.

De rechter doet op 11 augustus uitspraak.