Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Justitie eist celstraf voor Iraakse asielzoeker na steekpartij Rosmalen

* UPDATE 12.29 uur * DEN BOSCH - Justitie eist 108 dagen gevangenisstraf tegen een 28-jarige asielzoeker uit Irak. De man heeft volgens justitie in november vorig jaar een Syrische asielzoeker gestoken met een mes.

Dat gebeurde in de noodopvang in het Autotron in Rosmalen. De Syriër werd twee keer in zijn rug gestoken, met een kappersscheermes.

Gevolgen
​De Irakees ontkent dat hij gestoken heeft, hij zei dat hij alleen een ruzie wilde sussen. Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 15.000 euro, ook vanwege de psychische gevolgen. Justitie vindt een vergoeding van 500 euro genoeg, omdat het onduidelijk is of de psychische problemen alleen met de steekpartij te maken hebben.

De officier van justitie heeft in ieder geval vrijspraak gevraagd voor poging doodslag en zware mishandeling. Ook vraagt de officier daarnaast de veroordeling van 108 dagen voor poging zware mishandeling maar wel met aftrek van de voorlopige hechtenis, die ook 108 dagen heeft geduurd. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.