Volledig scherm
De politie doet onderzoek. © Tom van der Meer/BD

Justitie eist celstraffen tegen Tilburgers voor beroving eigenaar Schijndels bedrijf

SCHIJNDEL - Het openbaar ministerie heeft maandag celstraffen tot 30 maanden geëist tegen drie Tilburgers voor mishandeling en beroving van de eigenaar van het inmiddels failliete bedrijf Sunvry uit Schijndel.

De officier van justitie vindt ze alle drie even schuldig. Tegen twee Tilburgers van 46 en 33 jaar eiste ze 30 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen een derde, een 49-jarige man die alleen als chauffeur fungeerde en niet aan de mishandeling zou hebben deelgenomen, eiste ze twee jaar cel.

Handgemeen
De 46-jarige heeft bekend. Hij ging op 25 november 2015 in Schijndel aan de Rooiseheide verhaal halen omdat de eigenaar een schuld had bij het bedrijf van zijn schoondochter en diens man. Dat liep uit op een handgemeen waarbij de ondernemer klappen kreeg en een bloedneus opliep. Ook werd een enveloppe met 400 euro kasgeld van de ondernemer gestolen.

De advocaten van de verdachten benadrukten tijdens de zitting dat van een vooropgesteld plan om geweld te gebruiken geen sprake was. De 46-jarige Tilburger betuigde spijt.