Volledig scherm
© Erna Lammers

Justitie eist zware celstraffen tegen 10 leden Bossche bende

DEN BOSCH - Justitie eist forse celstraffen tegen de leden van de Bossche bende die zich jarenlang schuldig zouden hebben gemaakt aan gewapende overvallen en diefstallen. De straffen die werden geëist waren 12 jaar (2 keer), 10 jaar, 9 jaar, 5 jaar (2 keer), 4 jaar (2 keer), 3 jaar en 2 jaar. Voor een verdachte vraagt het OM vrijspraak. 

In totaal zou dat neerkomen op 66 jaar gevangenisstraf voor de verdachten. Zeven van de elf verdachten vormen volgens het OM een criminele organisatie, die hecht georganiseerd was en het geweld niet schuwde.

De 'core business' van de bende was volgens het OM het rippen van hennepkwekerijen. Dat gebeurde onder meer in Almere, Gorinchem, Born en Heerlen. Al die overvallen werden gepleegd met snelle Audi's, die meestal werden gestolen in Brabant. Bij de MediaMarkt in Hannover pleegde de bende volgens het OM een ramkraak, waarbij in vier minuten tijd vijfhonderd mobiele telefoons werden gestolen. Ook zou de bende sommige slachtoffers hebben mishandeld en regelmatig vuurwapengeweld hebben gebruikt.

Uitspraak
Het proces tegen de Bossche bende begon vorige week woensdag. De komende dagen is het woord aan de advocaten, waarna de rechtbank op 14 juli uitspraak doet.