Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Justitie wil Tilburger (24) met 13 pagina's strafblad 2 jaar in inrichting

BREDA/TILBURG - Hij heeft een strafblad van 13 pagina’s, zat al verschillende keren vast en zou weigeren mee te werken aan begeleiding van de reclassering. En dat terwijl de Tilburgse verdachte pas 24 jaar oud is. Wat officier van justitie Pauline Lanslots betreft heeft hij zijn laatste kans gehad en moet hij voor 2 jaar naar een inrichting voor veelplegers.

De verdachte stond vrijdag voor de rechter voor onder meer 2 diefstallen, gepleegd in maart en april van dit jaar. Allereerst stal hij een krat bier bij een supermarkt in Tilburg, waarna hij slaags raakte met personeel.

Ruim een maand later ging hij na het stappen weer het dievenpad op. Behalve bier, stal hij toen ook crackers, peterselie en mosterd van een horecagelegenheid. Hij zei in de rechtbank geen idee te hebben wat hij met de spullen van plan was. ,,Ik was beide keren heel erg dronken.’’

Schelden
Na die laatste aanhouding schoot hij behoorlijk uit zijn slof tegen de politie. Hij noemde een agente hoer en maakte een opmerking over haar moeder. Daar zegt de verdachte nu spijt van te hebben. ,,Al had die agente het er ook een beetje naar gemaakt door mijn handboeien te strak om te doen.’’ De verdachte zit sindsdien vast.

Twee jaar
Justitie wil de maatschappij voor 2 jaar van de Tilburger 'verlossen' met de zogeheten ISD-maatregel. Niet in de laatste plaats omdat de reclassering denkt dat de kans groot is dat hij anders snel opnieuw in de fout gaat. Advocaat Gertjan Mooren hoopt dat zijn cliënt een straf krijgt die gelijk is aan het voorarrest van 3 maanden. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.