Volledig scherm
© Thinkstock

Kaaihallen in Den Bosch mogelijk geschikt voor ateliers

DEN BOSCH - Atelier Beheer Stichting Den Bosch (ABS) gaat na of de Kaaihallen aan de Bossche Tramkade geschikt zijn voor ruim dertig kunstenaars die voor 1 september moeten vertrekken uit de DMT-loods aan de Copernicuslaan 80A. Het gebouw wordt binnenkort gesloopt in het kader van de herstructurering van de wijk Boschveld.

,,Er is nog nader overleg. Maar ik heb goede hoop dat het lukt al zal dat waarschijnlijk langer duren dan een maand”, dat zegt ABS-directeur Wytse Bakker. ABS huurt de DMT-loods (3.300 m2) sinds 2008 van woningbouwcorporatie Zayaz. Bakker noemt de voormalige machinefabriek ‘een fijn pand op een gunstige locatie.’

Commerciel verhuren
De Kaaihallen zijn volgens hem 'goed bereikbaar en het kan een mooie stimulans zijn voor creatieve activiteiten op het terrein van de Heus'. ,,Er is 3.000 m2 beschikbaar. Mogelijk kunnen we een groot deel commercieel verhuren voor bijvoorbeeld evenementen. Die inkomsten zijn nodig want de BIM wil als verhuurder 70.000 euro per jaar.”

De Bossche Groenen pleitte onlangs met schriftelijke vragen bij de het college van B en W voor financiële steun voor de vestiging in de Kaaihallen. Volgens de Bossche Groenen zou ook de BIM als verhuurder een duit in het zakje kunnen doen. Bakker wenste daar dinsdag niet op in te gaan. ,,Ik overleg eerst met de BIM.”