Volledig scherm
© Iris Rijskamp

Kameraden Den Bosch moet eenzaamheid onder ouderen aanpakken

DEN BOSCH - Altijd al een oudere kameraad willen hebben die een hele hoop weet of waar je lekker mee kunt terrassen? De initiatiefnemers van Kameraden Den Bosch wil groepjes jongeren in contact brengen met 70-plussers om op die manier iets te doen aan de eenzaamheid onder ouderen.

"Daarbij moet er niet gedacht worden aan een zorgtraject. Het gaat echt om een vriendschap. De nieuwe kameraden kunnen kennis en gezelligheid delen”, vertelt een van de initiatiefnemers Berber Galema (25).  "Een vriendengroep van maximaal  4 mensen gaat een vriendschap aan met een oudere. Met 4 is een vriendschap makkelijker te onderhouden dan alleen. Elke week komt minstens één jongere één keer in de week langs.”

Kennismakingsmiddag
Kameraden Den Bosch houdt op dinsdag 28 juni is er een een kennismakingmiddag voor jongeren tussen de 15 en de 30 jaar die geïnteresseerd zijn in het project. Galema: "Groepjes kunnen zich dan inschrijven. Zij vullen een uitgebreid inschrijvingsformulier in met interesses, hobby’s en dingen die zij willen leren van de oudere. Ook familieleden van ouderen zijn welkom. We hebben via zorginstellingen met veel ouderen gesproken, die erg enthousiast zijn.”

De kennismakingsmiddag op 28 juni is van 16.00 tot 18.00 uur bij BROED op het GZG-terrein, Burgermeester Loeffplein 70b in Den Bosch. Alvast als groepje inschrijven kan per mail.