Volledig scherm
© Thinkstock

Kandidaat-omroep Atlantis in Den Bosch wil niet met Roos

DEN BOSCH - Stichting Atlantis Lokaal gaat, als het de nieuwe publieke lokale omroep in Den Bosch wordt, niet met de commerciële tv-zender TV73 samenwerken. Volgens bestuurslid Henderik de Leeuw van Atlantis is er ‘helemaal geen sprake van een overeenkomst’ met eigenaar Nol Roos van TV73.

Het Commissariaat voor de Media wil van de gemeente onder meer een nieuw advies voor een lokale omroep omdat in de stukken van de gemeente aan het commissariaat een brief van raadslid Roos ontbreekt. Roos, fractievoorzitter van de Bossche Volkspartij, schreef in een brief van 17 juli 2015 aan de gemeenteraad en het College van B en W, dat hij als eigenaar van TV73 een mondelinge overeenkomst heeft met Atlantis.

De Leeuw kent deze brief niet en ontkent ten stelligste een afspraak of overeenkomst met Roos te hebben. „Pertinent niet waar. Sterker nog: ik zou niet eens met Nol Roos willen samenwerken.” Roos is overtuigd van de afspraken tussen zijn TV73 en Atlantis. „Niet honderd, geen duizend, maar honderdduizend procent ”