Volledig scherm
Winterparadijs op de Parade. © Marc Brink/BD

Kans op nieuw winterevenement op de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - René Duursma zegt niet onder de duiven te willen schieten van de stichting Bosch Winterparadijs. Maar de Wieringer vindt dat in Den Bosch ‘alle ingrediënten heeft’ om een winterevenement te houden. Hij wil dat graag doen zoals hij dat al jarenlang gewend is bijvoorbeeld in Amsterdam, Hoofddorp en Schiedam.

„Burgemeester Rombouts is twee jaar geleden komen kijken bij ons Winterland in Hoofddorp. Ik geloof dat het mooi vond”, zegt Duursma. Zijn bedrijf houdt zich ruim 25 jaar bezig met hoofdzakelijk de organisatie van evenementen in binnen- en buitenland. Sinds 2009 organiseert Duursma ‘ijsbaanevenementen met een vernieuwend concept.’

Duursma nam twee jaar geleden een kijkje bij Bosch Winterland. „Een prachtig decor dat zich leent voor een sfeervol evenement”, zegt Duursma.

Grotere ijsbaan
Hij wil geen waardeoordeel vellen over de opzet. Maar hij pleit voor een ijsbaan die heel wat groter uitvalt dan wat er de afgelopen jaren stond. „Ik zou er net als op de andere plaatsen een willen zetten van minstens 700 vierkante meter en dan niet alleen voor kinderen zoals nu maar ook voor ouderen.”