Volledig scherm
Foto: ANP

Kasteelmoord liep uit de hand: de bedoeling was alleen ’n pak rammel

ANTWERPEN/TILBURG - Na meer dan vier jaar zwijgen heeft Pierre S. (65), de vermeende organisator van de geruchtmakende Belgische kasteelmoord, voor het eerst een uitgebreide verklaring afgelegd. S. zei dat het nooit de bedoeling was kasteelheer Stijn Saelens te doden, meldde persbureau Belga donderdag. Saelens moest alleen een pak rammel krijgen, zodat hij niet met zijn vrouw en kinderen naar het buitenland zou vertrekken.

Enkele Nederlanders werden opgepakt in verband met de kasteelmoord. Zo wordt de inmiddels overleden Ronny van B. gezien als uitvoerder van de moord.  In februari 2015 werd zijn neef, Franciscus ‘Roij’ L. uit Tilburg, opgepakt.

Cluedo
Hij zou Van B. in 2012 hebben geholpen. Zijn DNA bleek ook overeen te komen met een staal die in het kasteel van Saelens was gevonden. Belgische media meldden in juli vorig jaar dat de Tilburger in elk geval heeft bekend het lichaam van Saelens te hebben begraven. De zaak hield België in 2012 weken in zijn ban en geniet ook anno 2016 nog alle aandacht. De omstandigheden waren zo raadselachtig, dat al snel een vergelijking werd getrokken met het spel Cluedo.