Volledig scherm
Het echtpaar Nelissen - Burgerhof sprak met Nadia onder meer over Krakau © Peter de Bruijn

Katholieke jongeren helpen ouderen, dak- en thuislozen en arme mensen

DEN BOSCH – Ongeveer honderd jongeren uit het bisdom Den Bosch hebben zaterdag in Den Bosch en Vlijmen onder meer ouderen, dak- en thuislozen en mensen die in armoede leven proberen te helpen. 

Ze deden dat als voorbereiding op de Wereldjongerendagen eind van deze maand in het Poolse Krakau. Het thema van de WJD, waar tussen de één en twee miljoen voornamelijk gelovige jongeren samenkomen, is ‘zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’.

Blij
De jongeren sorteerden onder meer kleding bij de Kledingbank ’s-Hertogenbosch, gingen in gesprek met dak- en thuislozen en bakten poffertjes voor ouderen in woonzorgcentrum De Hooghe Clock.,,De ouderen willen hun poffertjes knapperig hebben, maar dat lukt nog niet”, zegt Fenne uit Wijchen. ,,Ik ben net even naar boven geweest om mensen over te halen naar beneden te komen naar de recreatiezaal. Dat was interessant. Zelfs als de mensen geen poffertjes lusten zijn ze blij om je te zien. Ik word er gelukkig van. Is dat egoïstisch om dat van jezelf te zeggen? De conclusie is dat eenzaamheid onder ouderen erger is dan we denken.”

a/Ander
Het motto van de voorbereiding in het bisdom is: ‘De stap naar de a/Ander’. ,,De kleine letter a zijn wij; de kwetsbare medemens. De Ander met een hoofdletter is God. Je kunt ook een stap naar God zetten”, aldus Danny Hakvoort van Jong Bisdom Den Bosch. We proberen vandaag die combinatie te maken. Vanmiddag zetten we een stap naar een ander. Vanavond de stap naar God.”

Maandag in het Brabants Dagblad (editie ’s-Hertogenbosch) meer over jongeren die kwetsbare mensen in de samenleving proberen te helpen.

Volledig scherm
Bij Kledingbank 's-Hertogenbosch werd kleding gesorteerd. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Jongeren bakken poffertjes voor ouderen © Peter de Bruijn