Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt

Kermis Tilburg nieuwe stijl wordt een breed evenement

TILBURG - Circus, een parade met praalwagens en veel optredens van Tilburgse artiesten. Dat zijn enkele elementen van de kermis nieuwe stijl die zijn beschreven in plannen van het college van burgemeester en wethouders. Ook de verpachting zal veranderen, waardoor de ritprijzen betaalbaar worden en de gemeente beter kan sturen bij het aantrekken van grote attracties. 

De moderne kermis moet in 2020 een feit zijn. Het lint met attracties blijft het belangrijkste van de kermis, zo luidt het uitgangspunt.

Plan
Om te voorkomen dat de kermis in populariteit en kwaliteit afneemt, besloten burgemeester en wethouders om bureau Dreamport Leasure Consultants opdracht te geven een plan te schrijven voor de kermis van de toekomst.

Er liggen drie scenario's, waaronder het plan om de grootste kermis van Europa te worden. Voor die ambitie kiezen burgemeester en wethouders niet. Zij willen een kleinere stap zetten, waarbij de kermis een breder evenement wordt met ook optredens van Tilburgse artiesten en gezelschappen.

In het Brabants Dagblad van woensdag 27 juli, editie Tilburg, meer nieuws over de toekomstplannen van de kermis en de mening van drie deskundigen.

Lees het laatste nieuws over de Tilburgse kermis op bd.nl/kermistilburg.