Volledig scherm
Het Koning Willem I College in Tilburg. © Google Streetview

Kind van man die klappen uitdeelde is grootste slachtoffer volgens rector Tilburgse school

TILBURG – De dochter van de man die dinsdag een afdelingsdirecteur van het Koning Willem II College in Tilburg heeft geslagen, is niet geschorst. Dat zegt waarnemend rector Niels Brans. Hij geeft aan dat het kind van de man eigenlijk het grootste slachtoffer is.

Dinsdag ontstond ophef nadat de vader van het meisje de afdelingsdirecteur had geslagen omdat zijn dochter door de directeur was aangesproken op ‘grof taalgebruik’. De man is aangehouden en zat woensdagochtend nog vast.

Brans heeft met de moeder afgesproken dat ze voorlopig even niet naar school komt. ,,Ze is niet geschorst, maar het is verstandiger om haar even thuis te laten. Op school zou ze nu het middelpunt worden van allerlei vragen." Het betrokken kind zit pas een week op het Willem II College, waar ze in het derde leerjaar is ingestroomd.

Transparant
Brans zegt dat alle ouders per brief zijn geïnformeerd over wat zich heeft afgespeeld. ,,Daar zijn we heel transparant in. Het heeft geen zin om te ontkennen dat er iets is gebeurd." De paar leerlingen die getuige waren van het incident kunnen een gesprek aanvragen met een vertrouwenspersoon.

Evalueren
Brans spreekt nadrukkelijk van een incident. ,,Over het algemeen zijn ouders wel wat kritischer dan vroeger, maar onze school staat juist bekend om de korte lijntjes met ouders. We kiezen er ook bewust voor om dit niet schoolbreed in de klassen te bespreken. We gaan het eerst rustig evalueren voordat we verdere maatregelen nemen."