Volledig scherm
Prinses Laurentien vraagt de kinderen met de ogen dicht te stemmen. © Peter de Bruijn

Kinderen adviseren ‘bazen’ van energieleverancier Essent

DEN BOSCH – De Raad van Kinderen heeft de leiding van Essent dinsdag voor de eerste keer geadviseerd over energiebesparing. Een groep kinderen kwam met plannen om klanten jaren aan de energieleverancier te binden. De jongeren bedachten onder meer een bespaarsysteem met miniatuur-waterradjes en -windturbines.

De ruim twintig kinderen van basisschool Wittering.nl spraken ook met de Raad van Bestuur, directeuren en andere managers over de vraag hoe Essent en haar klanten elkaar kunnen helpen. De discussie stond onder leiding van prinses Laurentien van Oranje. De prinses wil van de kinderen onder meer weten wat elkaar helpen betekent.

Antwoorden
"Ik krijg dan een warm gevoel van binnen", antwoordt één van de kinderen. "We hebben het niet over een verwarming", grapt één van de aanwezigen. "We hebben het ook over vertrouwen en vriendschap", aldus Laurentien. Essent wil zeker de komende jaren meer (energie)-dilemma’s aan de Raad van Kinderen voorleggen.

De Raad van Kinderen is een initiatief van ‘The Missing Chapter Foundation’, waar prinses Laurentien directeur is. "Volwassenen hebben niet alle antwoorden", aldus de prinses. "We hebben hen hard nodig om mee te denken over de toekomst."

Volledig scherm
De Raad van Kinderen met onder andere prinses Laurentien (bijna links op eerste rij) bij Essent in Den Bosch. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Groepjes kinderen van basisschool Wittering presenteerden hun ideeën. © Peter de Bruijn