Volledig scherm
De kinderen van Fatima springen door het raam de vakantie tegemoet. © Jan van Eijndhoven / BeeldWerkt

Kinderen basisschool Fatima door het raam op weg naar vakantie (video)

* UPDATE 12.42 uur * TILBURG - De kinderen van basisschool Fatima in Tilburg sloten het schooljaar af door via de ramen naar buiten te gaan.

Kinderen zijn overal druk in de weer. Er wordt nog even die stoel aangeschoven of een juf bedankt. En dan is het tijd voor vakantie.In Tilburg en omstreken begon vrijdag de langverwachte zomervakantie. Basisscholen sloten het jaar af met springen, spelen en feesten.

Op basisschool Fatima in Tilburg sprongen kinderen vrijdag om 12.00 uur letterlijk en figuurlijk de zomervakantie in. „We hebben eerst iets lekkers gegeten en er is in de groepen afscheid genomen”, vertelt directrice Ank Bullens. Om 11.57 uur luidt ze een ouderwetse schoolbel. Ramen gaan open en kinderen klimmen, springen of glijden eruit. „Alleen op deze dag mogen ze uit het raam, dus het is extra speciaal.”

Paparazzi
Elke school kiest zijn eigen manier om de schoolverlaters uit te luiden. Bij de ene school tilt een hoogwerker ze over het hek, bij een andere kiepert een kruiwagen ze de school uit. Basisschool de Blokkendoos in Loon op Zand hield woensdag een gala-avond voor groep 8. Moeder Lenny van de Zande: „Na de musical werden de achtstegroepers via de achteringang onder politie-escorte begeleid naar de hoofdingang<NO1> van de school<NO>. Daar stond een limousine te wachten, waar de kinderen één voor één doorheen mochten. Ze werden verwelkomd met paparazzi en een cocktail.”

Na het gala gingen de kinderen naar het schoolplein, dat vol stond met theelichtjes. Er werden ballonnen opgelaten en wensen uitgesproken. „De meeste wensen waren in de trant van: succes op de middelbare en tot ziens.” Naast gelukswensen, werd er gewenst voor vrede op aarde en behoud van vriendschap.

In Kaatsheuvel kreeg groep 8 van basisschool De Touwladder gisteren een koude douche. De kinderen gingen over een stormbaan en werden getrakteerd op emmers koud water.
De zomervakantie voor het basis- en middelbaar onderwijs in de regio duurt tot 4 september.

Leerlingen van bs Fatima sprongen op de allerlaatste schooldag uit de ramen van hun klaslokaal. Op weg naar een welverdiende vakantie. Uitgezwaaid door de juffen.