Volledig scherm
De meeste bezwaren werden ingediend tegen de toekenning van huishoudelijke hulp. © Thinkstock

Klanten in Den Bosch tevreden over dienstverlening hulp bij het huishouden

DEN BOSCH – Klanten van huishoudelijke hulp in Den Bosch zijn tevreden over de dienstverlening bij het huishouden. Volgens de gemeente Den Bosch waarderen zij de hulp met een 7,8.

Uit het onderzoek van de gemeente blijkt dat daarnaast 9 op de 10 klanten tevreden is met het resultaat van de hulp: een schoon en leefbaar huis. Driekwart van de huishoudelijke hulpen vindt dat hun klanten een schoon en leefbaar huis hebben.

De hulpen vinden echter wel dat de ondergrens van het gemiddeld aantal uren hulp is bereikt. Ruim de helft ervaart dat hun werk zwaarder is geworden. 1 op de 5 hulpen doet regelmatig meer dan van hen wordt verwacht. Het gaat dan vooral om het wassen van de ramen en de badkamer of keuken een grote beurt geven.

Verbeteringen
De gemeente gaat een aantal verbeteringen toepassen. Zo wil ze ruimte maken voor de grote schoonmaak, waarbij klanten voortaan twee keer per jaar een grote schoonmaak laten verrichten. De gemeente gaat dit extra inkopen bij de aanbieders. Verder biedt de gemeente ook aan ruim 450 mantelzorgers huishoudelijke hulp tegen een laag tarief (van 5,50 euro per uur), gaan zorgaanbieders samen een speciaal programma aanbieden aan hulpen en start ze in 2017 met het combineren van hulp bij het huishouden met lichte begeleiding en de verzorging.