Volledig scherm
Wethouder Van Olden vlagt de eerste rallywagen weg voor de start van de Jeroen Bosch Rally © Marc Brink

Klassieke wagens ronken door Bossche binnenstad voor Jeroen Bosch Rally

* UPDATE 10.50 uur * DEN BOSCH - Wethouder Van Olden heeft vrijdagochtend de Jeroen Bosch Rally in Den Bosch in gang geschoten. De rally startte om iets voor 09.00 uur op de Bossche Parade. 95 klassieke auto's ronken een voor een door de straten.

Traditiegetrouw reed Bert Kersten, voorzitter van de stichting Jeroen Bosch Rally, met de vastgoedondernemer John Groenewoud als eerste weg op de Parade. Zij reden in een Bentley Speed Six, die werd bestuurd door eigenaar Bert Kersten. "Ik moest vooral rekening houden met de stops onderweg voor eten en drinken. Daarbij is de Bourgondische sfeer heel belangrijk'', aldus Bart den Hartog die de rally heeft uitgestippeld.

Pauze
''Voor mij zijn de culinaire dingen bijzaak. Een frietje onderweg is net zo lekker'', zegt advocaat Dick Winnubst die voor de zesde keer deelneemt met Richard Oussoren als navigator. 'Langdurige pauzes hoeven wat mij betreft niet. Ik ben het liefst bijtijds op de plaats van bestemming ook al gaat het niet om de snelheid'', zegt Oussoren.   Maastricht
In dit geval is Maastricht de plaats van bestemming. Het is de bedoeling dat alle klassieke auto's zaterdagmiddag rond 17.00 uur finishen op de Parade. Dat is dan weer voor heel even een gratis parkeerplaats voor peperdure auto's. Deelnemers betalen per duo 1500 euro. ''Daarvoor krijgen ze via sponsors kleding en het is inclusief overnachting, eten en drinken. Ook gaat een groot deel naar het goede doel. Gemiddeld is dat jaarlijks zo'n 25.000 euro''', aldus Hans van der Pas namens de stichting. Dat goede doel is de stichting DON, een stichting voor diabetici. Kijk voor meer nieuws over het Jeroen Bosch-jaar op bd.nl/jb500.