Volledig scherm
De Livin' in het Paleiskwartier, de Happy Italy komt aan de andere zijde. © Bart Gotink/BD

Kleiner terras voor nieuwe Happy Italy in Paleiskwartier na klachten omwonenden

Di 20 sep. De vergunning is verstrekt, en dus komt er een Happy Italy in het Paleiskwartier. Maar helemaal zonder slag of stoot ging dat niet

Door Bart Gotink

Het terras van Happy Italy wordt een stuk kleiner na klachten van omwonenden. In het oorspronkelijk plan zou in de ruimte tussen de Italiaan en de supermarkt Emté 400 vierkante meter terras komen. Dit is nu echter teruggebracht tot 350 vierkante meter. Dat is opgenomen in de nieuwe terrasvergunning, zo bevestigt een woordvoerder van het Paleiskwartier BV. Ook zou daarin zijn opgenomen dat de containers inpandig worden gestald. 

Belachelijk groot
Drie bewoners van appartementencomplex de Livin’, waar het grote Italiaanse restaurant zich op de begane grond wil vestigen, hadden grote bezwaren tegen dat terras. In de allereerste plannen was slechts sprake van een 250 vierkante meter mogelijk horecaterras. Maar door een ruimhartiger terrasbeleid stond de gemeente 400 vierkante meter toe. Drie bewoners waren echter boos over dit ‘belachelijk grote terras’ en verspreidde een enquête onder medebewoners van het appartementencomplex. Een gesprek tussen de drie, de eigenaar van het pand en de restaurantketen heeft de kou nu uit de lucht gehaald.

Toevoeging
Jan Streefkerk van de Coöperatie Wijkbelangen Paleiskwartier bevestigt dat gesprek. De coöperatie heeft echter niet deelgenomen aan de gesprekken en ook geen partij gekozen. „We vinden de Happy Italy een belangrijke toevoeging voor het Paleiskwartier. Maar bewoners hebben het recht om tegen onderdelen van dat plan bezwaar te maken. Wij vertegenwoordigen echter wel alle bewoners van de wijk.”

650 vierkante meter
Ook bioscoopketen Kinepolis zou het restaurant als een grote toevoeging zien. Kinepolis wil nog dit jaar starten met de bouw van een nieuwe bios naast het complex. Happy Italy is niet ingegaan op vragen, ondanks dat dit meerdere malen is verzocht. De populaire keten heeft al negen restaurants en huurt straks binnen ook nog eens 650 vierkante meter. Het is onbekend wanneer de deuren openen.

Volledig scherm
De toren Jheronimus, (links), de sheddaken van de Emté (onder), en de Livin' (rechts). © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
De nu nog lege ruimte onder de Livin' © Bart Gotink/BD