Volledig scherm
Feest is een boek dat ter ere van de verjaardag van 24 Kitchen is uitgegeven. © Saskia Venneker

Koks 24 Kitchen promoten boek in Den Bosch

DEN BOSCH - Het was feest zaterdag in Den Bosch tijdens het 5-jarig bestaan van tv-zender 24 Kitchen. Op deze zonnige herfstdag waren 6 chefs van deze online kookzender te gast bij boekenwinkels in respectievelijk Den Bosch, Utrecht en Haarlem om hun nieuwste boek Feest te promoten.

Feest is een boek dat ter ere van de verjaardag van 24 Kitchen is uitgegeven. Het is een hardcover kookboek met meer dan 100 recepten en veel foto’s. De koks geven recepten en tips voor feestelijke momenten: een kerstdiner, een kinderfeest, een verrassingsontbijt voor je geliefde of snelle hapjes voor bij de borrel. Ook geven zij de recepten van hun ‘signature dishes’ prijs. Met deze gerechten laten ze zien en proeven wat voor hen karakteristieke smaken en combinaties zijn. Mensen die een exemplaar van Feest kochten, konden hun boek meteen door de chefs laten signeren.

Het gezelschap was al vroeg afgereisd naar het centrum van Den Bosch. In de ochtend deelden de chefs voor boekhandel Heinen een traktatie uit. Deze appeltaartjes waren gemaakt volgens het meest gedownloade recept van hun website: de klassieke appeltaart. Het winkelende publiek reageerde blij verrast op dit initiatief. De taartjes vonden dan ook gretig aftrek. Al vroeg in de ochtend trof een vrouw een gouden ticket aan onder haar taartje. Hiermee won ze een gratis exemplaar van Feest.