Volledig scherm
De koninklijke familie tijdens Koningsdag in Zwolle dit jaar. © ANP

Koninklijke familie bezoekt Tilburg op Koningsdag 2017

TILBURG - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen op 27 april twee uur naar Tilburg om Koningsdag te vieren. ,,Een geweldig mooie uitdaging voor onze stad en regio", aldus burgemeester Noordanus vrijdagmiddag op de Koningshoeven Ontmoeting.

Koningin Juliana vierde 44 jaar geleden haar zilveren regeringsjubileum in Tilburg. Willem-Alexander viert in 2017 zijn vijftigste verjaardag in de Brabantse stad. Het koninklijk paar brengt die dag met kinderen en gevolg twee uur in Tilburg door. Noordanus: ,,Ik ben er heel blij mee. We gaan laten zien wat we als stad waard zijn en maken er een mooi Brabants feest van."

Meedenken
Hij vraagt alle Tilburgers mee te denken en doen aan een bijzonder programma. ,,Dat moet laten zien dat Tilburg een stad van morgen is, die in de Spoorzone, de Piushaven en de binnenstad hard werkt aan zijn toekomst. We zijn ook stad van verbinding waar mensen in de cultuur, de sport en het onderwijs samen heel veel bedenken en uitvoeren."

Op het speciale e-mailadres kan iedereen al voorstellen en ideeën inbrengen. Op korte termijn komt er ook een site (koningsdag.tilburg.nl) en een Facebook-pagina 'Koningsdag Tilburg'.