Volledig scherm

Kooplieden tegen voorstel nieuwe indeling warenmarkt in Den Bosch

DEN BOSCH - De meeste marktkooplieden zijn tegen het voorstel van de gemeente om de Bossche warenmarkt op woensdag opnieuw in te delen. Zij voelen er niks voor om groenten- en fruithandelaren midden op de Markt te laten staan omringd door collega’s. 

Zij zien meer in een voorstel van notenverkoper Hans Donders waarbij het midden van de Markt leeg blijft en kooplieden op hun vertrouwde plaats mogen blijven staan. In dat voorstel wordt uitgegaan van een vergroting van alle horeca-terrassen op en rondom de warenmarkt.
Dat bleek dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in Hotel Vught waarbij beide voorstellen aan bod kwamen. Vanwege het ‘aanhoudend matig functioneren’ van de woensdagmarkt en de ‘telkens opspelende discussie over openingstijden’ is in 2013 een evaluatierapport opgesteld.
De gemeente kreeg het advies van een onderzoeksbureau om de ‘gaten’ in de looproute aan te pakken. De ‘huidige verzameling van aardappelen, groente en fruit op de Pensmarkt zou de consument onvoldoende verleiden om over de warenmarkt te struinen’. Er moest een meer compacte opstelling van de kramen komen.

Ingedikt
​Volgens Luuk Ottens, namens de gemeente hoofd marktzaken/evenementen, sluit het gemeentelijke voorstel aan bij wat de gemeenteraad wil. Dat geldt volgens hem niet voor de ideeën van notenverkoper Donders."Bij Donders blijft het midden leeg en wordt alles aan de randen ingedikt. Maar ik bespreek zijn voorstel met wethouder Hoskam en ga na of een combinatie mogelijk is van wat in het plan van Donders staat en wat de wensen zijn van de gemeenteraad."