Volledig scherm
© Taina Monteiro

Kritiek op vrijgeven van horeca-sluitingstijden in Den Bosch

DEN BOSCH - Het door burgemeester Ton Rombouts aangekondigde onderzoek naar de horeca-sluitingstijden in Den Bosch, wordt op voorhand al met de nodige scepsis ontvangen. Omdat binnenstadsbewoners niet overtuigd zijn van de noodzaak en de Bossche horeca al helemaal niets ziet in een ruimhartiger beleid.

Henk Schuurs, voorzitter van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb), zegt geregeld klachten te krijgen van binnenstadsbewoners over horeca-overlast.

Ervaringen
„Ik sluit niet uit dat een verruiming van de horecatijden uitkomst kan bieden. Maar het gaat mij te ver om direct de proef op de som nemen. Het lijkt mij verstandig om de ervaringen te peilen bij gemeenten waar deze verruiming al is ingevoerd.” D66 en de VVD waren van plan om in juli tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in te dienen om horecaondernemers zelf te laten bepalen wanneer zij sluiten.

De motie is gewijzigd naar uiterlijk 05.00 uur, van donderdag tot en met zondag. Volgens Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, is er nauwelijks animo bij Bossche horecaondernemers om tot 05.00 uur geopend te zijn.

Tilburg of Den Bosch?
Volgens hem zou het gaan om amper twee zaken. Kuenen weet dat een aantal jongeren Tilburg of Eindhoven verkiest boven Den Bosch. Volgens de horeca-baas heeft dat niks te maken met sluitingstijden, maar meer met het type café. „De horeca in Den Bosch is behoudend. Een aantal jongeren gaat liever naar meer vernieuwende uitgaansgelegenheden. Sluitingstijd speelt geen rol.” 

De politie vindt het ‘te vroeg’ om nu te reageren op een mogelijke verruiming van de horecasluitingstijden.