Volledig scherm
De N279 ter hoogte van bedrijventerrein De Brand. © Google Streetview

Kruising N279 bij De Brand in Den Bosch definitief ongelijkvloers

DEN BOSCH - Er komt definitief een ongelijkvloerse kruising op de N279 bij bedrijventerrein De Brand. De plannen voor een dergelijke kruising werden eind 2015 gemaakt. Donderdag maakte de provincie Noord-Brabant bekend dat de verkeerslichten op dit punt inderdaad verdwijnen en het plan wordt uitgevoerd.

De N279 wordt komend jaar tussen Den Bosch en Veghel verbreed naar 2 keer 2 rijstroken. Op meerdere plekken komen ongelijkvloerse kruisingen. Aannemer Combinatie De Vaart gaat het project uitvoeren. Met de realisatie moet er een betere aansluiting komen tussen het bedrijventerrein, de A2 en richting de Beusingsedijk. De provincie hoopt dat de werkzaamheden rondom de kruising eind 2017 afgerond zullen zijn. Rond die tijd moet ook de verbreding van de N279 gereed zijn.

Voor geïnteresseerden is er donderdag 9 juni een inloopavond waar vragen gesteld kunnen worden over de plannen rondom De Brand. De avond vindt plaats in het informatiecentrum van de N279 op het bedrijvenpark en duurt van 17.00 tot 20.00 uur.