Volledig scherm
Halfnaakte dansers in de voorstelling 'This is not a sad Song'. © Theo van de Zande/BD

Kruithuis als hangplek voor dansers

DEN BOSCH - Wie zin heeft in een hallucinante trip door het Bossche Kruithuis moet gaan kijken naar de performers van United Cowboys. Met This is not a sad Song laten ze ons op een nieuwe manier naar het monument kijken. Dat betekent veel naakte en halfnaakte dansers hangend in de spanten, dansend in de nissen of schokschouderend en kruipend tussen het publiek door.

Als aftrap op de binnenplaats krijgen we een verhaal over de mens die zich een leven ploetert tussen zijn natuur en zijn geest. De acteur, die zich daarna beperkt tot de tekst KOM, leidt ons als gids van ruimte naar ruimte. De ene keer doemen jonge danseressen op onder plastic folie en bewegen als geesten richting publiek.

In de volgende ruimte staan we opeen gepakt en banen dansers zich op handen en voeten dierlijk een weg tussen onze benen. Het levert frequent indringende beelden op maar blijft te vaak hangen in het idioom dat we zo goed kennen van United Cowboys. Het Kruithuis slaagt er niet in ons op een nieuwe manier naar deze Eindhovense performers te laten kijken.

Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/festivalboulevard.