Volledig scherm
Onderwijsboulevard 256, de huidige kunstacademie. © Avans

Kunstacademie maakt plaats voor nieuwbouw aan Onderwijsboulevard Den Bosch

DEN BOSCH - Kunstacademie AKV/Sint Joost verhuist in de zomer van 2017 tijdelijk van de Onderwijsboulevard naar het voormalige distributiecentrum van PTT Post aan de Parallelweg 21-23 in Den Bosch. Op de vrijkomende plek wil Avans een nieuw gebouw neerzetten. Dat zou over ongeveer vier jaar ook weer plaats moeten bieden aan de kunstacademie.

Aanleiding voor de tijdelijke verhuizing van de kunstacademie is het plan van Avans om álle bachelor- en masteropleidingen te huisvesten aan de Onderwijsboulevard. Nu zit een aantal Avans-opleidingen nog verspreid over Den Bosch, maar in 2021 zouden alle  studenten terecht moeten kunnen aan de Onderwijsboulevard. "Zo kunnen studenten makkelijker met elkaar samenwerken en kennis delen", meent Avans.

Gebreken
Eerder onderzocht Avans al de mogelijkheid om tegenover de HAS - aan het eind van de Onderwijsboulevard - nieuwbouw te kunnen plegen, maar dat bleek niet haalbaar. Door nu de kunstacademie voor vier jaar in het voormalige PTT-pand onder te brengen, ontstaat op de oorspronkelijke locatie op Onderwijsboulevard 256  plaats voor nieuwbouw. "Het huidige pand van de kunstacademie is niet meer toekomstbestendig. Er zijn bouwkundige gebreken die steeds moeilijker zijn op te lossen", zo meldt Avans.

Wat er precies op deze plek gaat gebeuren wordt eind 2016 bekend gemaakt.